Størstedelen af Ambercons betonelementer baseres nu på CO2-reduceret cement

Hurtigere end forventet konverterer Ambercon til FUTURECEM.

Der er fart på den bæredygtige udvikling hos elementsystemproducenten Ambercon, der som et led i virksomhedens ambitiøse bæredygtighedsstrategi nu baserer størstedelen af betonproduktionen på Aalborg Portlands CO2-reducerede cement FUTURECEM.


Den nordjyske elementsystemproducent Ambercon ønsker at gå forrest inden for omstillingen af byggeriet, og som resultat af flere strategiske initiativer inden for en årrække har virksomheden nu omlagt en stor del af betonproduktionen til CO2-reduceret beton baseret på cementen FUTURECEM fra Aalborg Portland.

I 2020 indledte Ambercon en række forsøg med Aalborg Portland og Teknologisk Institut om implementering af den CO2-reducerede cement FUTURECEM i elementproduktionen. Aalborg Portlands FUTURECEM har et op til 30 procent lavere CO2-aftryk sammenlignet med konventionel grå cement og understøtter således den nødvendige omstilling af byggeriet, som Ambercon gennem flere år har bidraget til. Med implementeringen af FUTURECEM i produktionen er Ambercon de første i Danmark til at producere og sælge CO2-reducerede betonelementer baseret på FUTURECEM-cementen.

– Hos Ambercon har vi været med til at teste og udvikle FUTURECEM, så det passer ind i vores produktion. Gennem flere eksperimenter har Aalborg Portland udviklet en CO2-reduceret cement, der passer ind i vores behov, således vi fortsat kan producere vores betonelementer med samme kvaliteter og høje styrke. Vi er meget beærede over at have været med fra starten, og at det har været muligt at lave de nødvendige tilpasninger, der skulle til for, at FUTURECEM kunne implementeres i vores produktion, lyder det fra Apichat Bonde, adm. direktør i Ambercon.

Foran målsætning om CO2-reduceret produktion
Sidste år lancerede Ambercon et nyt betonelementkoncept under navnet Ambercon EnvironMent, der er 100 procent baseret på FUTURECEM. Ifølge Apichat Bonde er overgangen fra traditionel cement til FUTURECEM generelt gået markant stærkere end forventet, og faktisk er Ambercon nu foran virksomhedens målsætning om, hvor stor en andel af produktionen der baseres på den CO2-reducerede cement.

– Oprindeligt var målsætningen, at vores betonkoncept Ambercon EnvironMent i 2025 udelukkende skulle være baseret på FUTURECEM. Men det er simpelthen gået så stærkt, at vi allerede i 2023 kan glæde os over en 100 procent konvertering til FUTURECEM. Det er altid glædeligt, når det går den vej, og det er en klar indikation om, at vores kunder har taget godt imod vores CO2-reducerede betonelementer.

Ambercon EnvironMent udgør i dag op mod 70 procent af Ambercons samlede betonproduktion, og alene i produktionen i Støvring er tallet helt oppe mod 90 procent. Apichat Bonde forklarer videre, at den største forskel i brugen af FUTURECEM sammenlignet med andre cementtyper er det kosmetiske udtryk, som har en mere brunlig tone end den karakteristiske grå betonfarve.

Salgsdirektør hos Aalborg Portland, Brian Dürr, glæder sig over, at den nordjyske elementsystemproducent har konverteret så stor en del af produktionen til CO2-reduceret cement:

– Det betyder meget, at en stor spiller som Ambercon har været med på FUTURECEM-rejsen helt fra begyndelsen. Vi har samarbejdet om udvikling af recepter og brugen af FUTURECEM i elementerne, så den nu passer lige netop ind i Ambercons produkter. Derfor er vi også rigtig glade for, at Ambercons betonelementkoncept Ambercon EnvironMent baseres 100 procent på FUTURECEM, siger Brian Dürr.

Ambercon EnvironMent har blandt andet spillet en stor rolle i opførelsen af UN17 Village i Ørestaden, der som et af de første byggerier i verden er bygget med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål. Ambercon har i den forbindelse leveret 40.000 kvadratmeter væg og facade fra Ambercon Environment, der er 100 procent baseret på FUTURECEM.

Læs mere om betonelementer baseret på FUTURECEM fra Ambercon her: Ambercon EnvironMent

Læs mere om, hvordan FUTURECEM kan være med til at sænke CO2-aftrykket i dit projekt

Vi har samlet inspiration, råd og vejledning omkring FUTURECEM® til alle byggeriets aktører, der har CO2-reduktion på agendaen.
Klik her, og læs mere.