Ambercon omlægger produktionen til
grøn beton

Den nordjyske betonelementproducent vil indenfor en årrække udelukkende tilbyde grønne elementer til bygherrer, der vil bygge bæredygtigt.


Betonelementproducenten Ambercon A/S vil indenfor de kommende år udskifte en stor del af produktionen af grå betonelementer med en mere grøn produktion.

I samme omgang har betonfabrikken besluttet i fremtiden udelukkende at samarbejde med miljøbevidste bygherrer. Det sker efter, at betonfabrikken i samarbejde med Aalborg Portland har foretaget en række forsøg med anvendelse af cementtypen FUTURECEM i produktionen. Forsøgene er gået så godt, at den nordjyske fabrik nu satser benhårdt på produktion af elementer med den grønnere cement.
Om bare to-tre år skal størstedelen af produktionen på fabrikken i Støvring således overgå til den nye cementtype, lyder målet.

“Det gør vores elementer 30 pct. mindre CO2-tunge”, siger Apichat Bonde, adm. direktør hos Ambercon A/S, til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Initiativet sker som et led i virksomhedens bæredygtighedsstrategi, som topchefen endnu ikke kan uddybe yderligere.

-“Men på sigt skal det nye element fylde 100 pct. af vores produktion, siger han.

Sorterer i kunderne

Samtidig er det en del af strategien, at Ambercon indenfor de kommende år udelukkende vil samarbejde med grønne bygherrer.

“Der er ingen tvivl om, at vi appellerer til bygherrer, som tænker grønt, og som gerne vil bygge bæredygtigt”, siger Apichat Bonde.

 

Læs hele artiklen fra dagbladet Licitationen her.